Historien om SHP

Grundlæggelsen


I forbindelse med generationsskiftet til Carls søn, også kaldet Carl Scheller der er uddannet jurist, stiftes i 1933 den virksomhed vi kender i dag: Scheller, Hougaard & Petersen. Det sker fordi han, samtidig med generationsskiftet, indgik kompagniskab med G. L. A Hougaard og A. Petersen. De tre nye kompagnoner optog foruden det fortsatte stenhuggeri også brolægning og entreprenøropgaver.


Virksomheden har gennem årene udført en bred vifte af opgaver for det offentlige samt private bygherre. Af de mere specielle opgaver kan det nævnes, at SHP I forbindelse med Kong Christian den 10.’s død udpeges af billedhugger Kaare Klint som den stenhugger der skal udføre Christian 10.’s og Dronning Alexandrines monolitiske sarkofager. Disse bliver leveret til Roskilde Domkirke i ca. 1954. Det tog ca. 2 år, at tildanne sarkofagerne af de to massive blokke der på det tidspunkt havde været i stenhuggeriets varetægt ganske længe.


Virksomheden flytter på et tidspunkt til Nordre Fasanvej 218-228. I starten af 70’erne er der igen brug for mere plads og SHP flytter til den nuværende adresse på Vejlegårdsvej 65d i Vallensbæk. Kontorbygningen og værkstedshallen etablerede SHP selv og de har dannet rammen om en spændende og solid udvikling lige siden.

Siden 1933 har der været flere vellykkede generationsskifter – men altid indenfor familien. Senest blev et glidende generationsskifte afsluttet i 2015, hvor først Bent Hougaard udtræder, og senest da Jørgen Svendsen overdrager styringen til sine to sønner. SHP ejes således i dag af Direktør Nicolai P. Hougaard Svendsen og Administrativ Chef Kasper P. Hougaard Svendsen, der begge er 4. generation af Hougaard slægten. I 2015 bliver også Landskabsarkitekt Marck Hviid Borning medejer som den første nogensinde uden for familien.


Her er vi idag
SHP er i dag en moderne grøn anlægsentreprenør og beskæftiger 45-50 medarbejdere og omsætter årligt for godt 70 millioner kroner. Medarbejderstaben består af anlægsgartnere, kloakfolk, struktører, maskinførere samt chauffører. SHP er repræsenteret i Brolæggerlauget, Danske Anlægsgartnere, Innovations netværket Vand i Byer og Dansk Infrastruktur.